Stijl

If you like it, wear it

Veertig something, hoe doe je dat?

Het maakt niks uit natuurlijk, veertig something, dertig something, honderd something. Ik ben gewoon bezig met wat ik nuttig vind, niet zo heel anders dan twintig jaar geleden eigenlijk. Maar voor de buitenwereld is het misschien toch een itempje. Dames, onze zelfwaardering versus onze leeftijd is een ingewikkelde kwestie. Heren, idem. Er is iets mis met stijgende jaren of - nee, echt - er is iets mis met mensen die anderen misprijzen om hun leeftijd. 

Lees meer »

Keen intuition, over een oog, schoonheid en smaak

In het boek The Beauty of Everyday Things van Soetsu Yanagi staat een bijzondere passage over zien. Sommige mensen kunnen heel snel zien of iets mooi is. Uit een hele hoop rommel vissen ze net dat ene geweldige ding. Stuur deze mensen naar een winkel vol vodden en ze komen buiten met een pareltje. 

Lees meer »

Ootd, outfit of the day

Daar is'ie dan, onze langverwachte linnen kimono. Iets korter dan knielang, knisperend wit en voorzien van een ceintuurtje dat we iets breder maakten, zodat 'ie wat doet denken aan een Japanse obi. Ik vond de rol linnen vorig jaar in een stoffenwinkel in Parijs. Betaalde er een pittig prijsje voor, en durfde er vervolgens niet aan te komen. Een schaar in die stof, dat kon ik niet opbrengen. Dus lagen de tere korenbloemetjes maandenlang te wachten, en te wachten, en te wachten. 

Lees meer »

Dress to the occasion? Hoeft echt niet

Een tijdje geleden, in volle lockdown, stond ik als enige voor een verlaten rood licht. Een vrouw die overstak zag er fantastisch uit. Ze droeg een prachtig jasje, zwart als inkt, dat als een feest rond haar lichaam viel. Het jasje had een kraag van doorschijnende zijde, in een kleur die wonderlijk paste bij mevrouws sneeuwwitte haar. Make-up, schoenen, alles zag er cool uit. En dat op een godvergeten dag, alles op slot, uitsluitend lege straten. Die mevrouw wist dat je geen gelegenheid nodig hebt om je mooiste jasje uit de kast te halen. Geen dress to the occasion, maar gewoon dress.

Lees meer »

Lockdown blues I

1. Vergeet alle regels. Er is toch niemand in de buurt. En je huisgenoten zouden allang beter moeten weten. Dus. Wil jij vandaag in je pyjama naar de ...eh?..automaat bij de bakker, dan ga jij vandaag in je pyjama naar de automaat bij de bakker. Een plastic handschoentje erbij, mondmaskertje misschien, en je bent klaar voor de dag. 

Lees meer »