The works

Work is where the heart is 

Van kunst naar kleren, carrièreswitch

Vroeger was ik aan de slag als kunstcriticus. Dat was een werk met vele kanten en één kern: kunst. Ik schreef, dacht en praatte over kunst. Ging naar onmogelijk veel tentoonstellingen, sprak met een heleboel kunstenaars, en maakte tenslotte ook zelf een groepshow. Het was een heerlijke job, en ik was blij dat ik die vijftien jaar lang kon doen. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijfje en ben ik met delicate stofjes en zachte kleren in de weer. Helemaal anders, en nu en dan vragen mensen het ook, vanwaar die switch?

Lees meer »

De geboorte van onze soft tote

Een schoudertas! Eindelijk is het zover: ons ontwerp is klaar voor de test. Vanzelfsprekend moet er nog wat aan worden bijgeschaafd, maar dit is 'm wel, onze Iglo Shoulder Bag. Aanleiding is een langgekoesterde wens om een tas te maken die geen pijn doet aan de schouders. Ik legde mijn oor te luisteren en zo bleek dat veel vrouwen hetzelfde probleem hebben. De meeste handtassen, schoudertassen of totebags hebben smalle riempjes die in je huid snijden. Als daar alleen maar een T-shirt onder zit, eindig je met rode striemen op je huid, en een pijnlijke stijve nek op de koop toe. 

Lees meer »

Nieuw: onze fleur d'hiver sweater

Daar is'ie dan, onze nieuwe one of a kind Fleur d'hiver sweater. Heerlijk zacht van binnen en met lekkere, dikke ribbels aan de armen en de onderkant. Ik ben dol op sweaters, ook al omdat het zulke democratische kleren zijn. Ik draag al jaren een onverslijtbaar exemplaar in nude pink, dat overal op en onder kan, en ik in een knip van alledaags naar arty kan transformeren. Mijn andere favoriet was grijs en precies goed qua lengte en breedte. Maar na tienduizend keer wassen was hij niet meer te redden en moest ik hem laten gaan. Spijtig. Al zit er schoonheid in kleren die tot op de draad versleten zijn. Die hebben hun taak wel volbracht. 

Lees meer »