De geboorte van onze soft tote

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 20:03

Een schoudertas! Eindelijk is het zover: ons ontwerp is klaar voor de test. Vanzelfsprekend moet er nog wat aan worden bijgeschaafd, maar dit is 'm wel, onze Iglo Shoulder Bag. Aanleiding is een langgekoesterde wens om een tas te maken die geen pijn doet aan de schouders. Ik legde mijn oor te luisteren en zo bleek dat veel vrouwen hetzelfde probleem hebben. De meeste handtassen, schoudertassen of totebags hebben smalle riempjes die in je huid snijden. Als daar alleen maar een T-shirt onder zit, eindig je met rode striemen op je huid, en een pijnlijke stijve nek op de koop toe. 

 

Vrouwen en handtassen, het is een hele kwestie. Een praktische, want er moet van alles in, en het tasje moet op de een of andere manier aan je lijf blijven hangen. En het is natuurlijk ook een esthetische aangelegenheid. Een handtas zegt iets over jezelf. Of je sportief bent of een fashionista, of beide, want dat kan uiteraard ook. Of je een uitbundig dan wel een minimalistisch type bent. Of je het groots ziet, of eerder in de details, bijvoorbeeld. 

 

En dan is er de omvang. Groot of klein? Les één in handtasologie luidt: wanneer je een grote tas hebt, wil iedereen er gebruik van maken. 'Mag dat in je tas?' is een zin die razendsnel tot een nieuw soort gewichtheffen leidt. Voor je het weet sleep je je voort met een tas vol reuzenknuffels, haarborstels, gympen, opgedroogde Napoleonspekken en een boormachine. 'Ja hoor, dat kan er wel bij,' kan het begin zijn van een heel stel moeilijkheden. Zal je nog wel mee kunnen met de lift? Zal je niet per ongeluk allerlei koopwaar omver maaien met je lederen monster? Weet ook dat de rommel voor eeuwig in je tas zal blijven zitten. Op een dag tast je diep in je tas en vind je een kleine maar bruisende kaboutergemeenschap, compleet met infrastructuur en gezelschapsdieren. 

 

Vandaar dus mijn voorkeur voor een wat kleinere vorm. Echt mini is onze Iglo niet, want er moet wel degelijk plaats zijn voor een portefeuille, een gsm, sleutels en wat kleinere spulletjes. Voor je telefoon hebben we een extra zakje bedacht, lekker donzig en dik zodat je er veilig mee door de stad kan. Ons stofje is heel bijzonder, gewatteerd van binnen (maar wij houden van dieren, dus niet met dons maar met polyester), katoenvoile en prachtig katoengaas aan de buitenkant. Net een kussen, met een textuur als die van verse sneeuw. 

 

Nu moeten we 'm qua belijning nog wat strakker maken, testen op slijtage en gebruiksgemak, en fotograferen met een van onze mooie mannequins 😀. Alvast dit nog: ons prototype voelt heerlijk zacht op je schouder. Geen centje last, ook al steek je er toch maar weer een paar kinderschoenen in. Een schoudertas om te knuffelen. Binnenkort te koop in ivoorwit en zwart. 

                       A bigger shoulder bag, black

                                       Silk tote, red

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.