Nieuw: onze fleur d'hiver sweater

Gepubliceerd op 16 augustus 2022 om 12:51

Daar is'ie dan, onze nieuwe one of a kind Fleur d'hiver sweater. Heerlijk zacht van binnen en met lekkere, dikke ribbels aan de armen en de onderkant. Ik ben dol op sweaters, ook al omdat het zulke democratische kleren zijn. Ik draag al jaren een onverslijtbaar exemplaar in nude pink, dat overal op en onder kan, en ik in een knip van alledaags naar arty kan transformeren. Mijn andere favoriet was grijs en precies goed qua lengte en breedte. Maar na tienduizend keer wassen was hij niet meer te redden en moest ik hem laten gaan. Spijtig. Al zit er schoonheid in kleren die tot op de draad versleten zijn. Die hebben hun taak wel volbracht. 

 

Het zit hem qua sweaters vaak in de pasvorm. De goeie zijn ah, de slechte zijn ugh. Ik had een hele mooie oudroze die ik nooit heb gedragen omdat de armpjes te smal waren. Kreeg ik met geen middelen hoger geschoven dan tot net over de pols. Ik hoor zeggen dat dit mouwen schuiven niet staat, maar ik vind het aangenaam om te doen, het geeft me het gevoel dat ik geconcentreerd bezig ben. Ook heb ik een fijne lichtblauwe sweater voor de zomer maar de hals en de zoom zijn te wijd. Het resultaat is een beetje flodderig, alsof ik in pyjama over straat loop. En dan was er nog een die qua vorm wel goed was maar die aan de binnenkant voelde als een opgedroogd washandje. Te ruw, te wijd, te krap, geloof me, een goeie sweater ontwerpen is moeilijker dan je denkt.

 

Zodoende waren we een hele tijd in de weer met lengtes en breedtes, soorten stof en materiaal voor boorden. Ons eerste model zag er om onduidelijke redenen te deftig uit, net een sweater voor Jackie Kennedy of een lid van de koninklijke familie. Een andere gaven we wijde Japanse mouwen, mooi maar te koud voor in de winter. Tijdens al dat meten en herbeginnen voegde ik gretig al mijn favoriete sweaterkenmerken toe. Eerst kwamen de ruime mouwen, omdat die cool staan en handig zijn. Dan kwamen de cuffs met dikke ribbels, comfortabel rond je armen en tijdloos chic. We kozen voor een elastische, aansluitende boord met dezelfde brede rib en voor een klassieke heuplengte. Want langer is minder cool, en te kort is niet handig wanneer je iets hoog uit een rek wil pakken. Tot slot tekenden we een eenvoudige, ronde hals, zodat je niets onder je sweater hoeft te dragen als je dat niet wil. In het algemeen kwam het erop neer dat comfort en stijl meestal samenvielen. 

 

Fleur d'hiver is een woordspelletje, Winterblossom in het Frans, maar verwijst wel naar en het seizoen waarvoor onze sweater bestemd is. Want behalve mooi is hij ook lekker warm, door een streelzacht laagje aan de binnenkant. Je vindt hem hier in smetteloos diepzwart. Binnenkort komen er ook grotere maten, en een sweater in onze andere lievelingskleur, indigo blauw. 🦕 x Els 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.