Lockdown blues II

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 15:50

De zoveelste dag van het corona-tijdperk

 

Weet iemand welke dag het is? Dagelijks is hier wel iemand die het vraagt. Maar waarom eigenlijk? Want of het nu dinsdag is of zaterdag, het maakt toch geen verschil. Elke dag zitten we elk een paar uur in ons eigen huisvak, videochattend, op schermen starend, telefonerend. Soms maakt iemand iets speciaals klaar (hoera!), of doen we een wandeling. Waarbij tegenliggers dan in blinde paniek bochten om ons maken. Of wij om hen. Supersaai. 

 

Gisteren kocht ik per ongeluk een paar rotte mandarijnen omdat een man steeds hoestend en rochelend in mijn buurt dreigde te komen. Hoest en spoed is zelden goed. Lullig rijmpje, maar het vat toch zo'n beetje het probleem van het winkelen samen. Die persoon die in de verte staat te wachten tot er plaats is bij de bananen? Dat ben ik. Elke keer heb ik na het winkelen een beetje maagpijn van de schrik. 

 

Doordat alle dagen op elkaar lijken, ben ik mijn focus kwijt. Geen idee wat me elke dag te doen staat. Vroeger dacht ik daar goed en efficiënt over na. Ik was creatief. Ik deed iets en vervolgens was daar een tastbaar bewijs van. Ik wist altijd wat ik daarna moest doen. Nu weet ik het zo niet. Ik geloof dat de vraag 'wat eten we vanavond' de meest frisse gedachte is die ik tegenwoordig heb op een dag. 

 

Ik ga echt heel laat slapen. Echt. Heel. Laat. Maar lang opblijven helpt wel tegen slapeloze nachten (so far...). Om de tijd te rekken kijk ik naar The New Pope van Paolo Sorrentino. Buitengewoon seksistisch, maar ook ongegeneerd kleurig, zwierig en barok. En het is niet spannend, wat de kalme overgang van dag naar nacht goed helpt verlopen. Jude Law en John Malkovich spelen de hoofdrollen. Kan geen kwaad als je niet zo'n geweldige slaper bent. 

 

Binnenkort (pfft) als de coronacrisis voorbij is, komen onze zijden winterblossom bloesjes ook in een wonderlijk mooie nieuwe kleur toe. Blijft nog even een verrassing, maar voorlopig hebben we nog steeds onze zeer elegante zwarte. Check ze hier

 

Stijltip van de week.

Zorg dat je het verschil kunt ziet tussen je dag- en nachtkleren. Al is het maar heel weinig, dat beetje moeite zorgt voor een opgeruimder gevoel.

 

En draag geen slappe vodden.

Grapje!

 

Alhoewel. 

Niemand voelt zich blij in slappe vodden. 

Geen grapje. 

 

x Els

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.