Lockdown blues I

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 15:39

1. Vergeet alle regels. Er is toch niemand in de buurt. En je huisgenoten zouden allang beter moeten weten. Dus. Wil jij vandaag in je pyjama naar de ...eh?..automaat bij de bakker, dan ga jij vandaag in je pyjama naar de automaat bij de bakker. Een plastic handschoentje erbij, mondmaskertje misschien, en je bent klaar voor de dag. 

 

2. Dit (1) gezegd zijnde vind ik dat je op allerlei manieren je voordeel kan doen met kleren. Ze kunnen je blij of triest maken, energiek of moe, stoer of truttig, slank of dik. Yep, ik geloof ook dat geluk van binnenuit komt, maar alle beetjes helpen. Wanneer er buiten een pandemie heerst, en ook nog een ijskoude wind, is alle hulp welkom. 

 

3. Zo draag ik met dit lenteweer graag mijn teder gekoesterde groene bloemetjesrok. Heb ik twintig jaar geleden nog bij het Belgische merk Chine gekocht. Is stilaan een antiek stuk, enorm doorschijnend en een ramp om te wassen, maar ik word er blij van dus who cares

 

4. Rood is een hele goeie crisiskleur. Herinnert je eraan dat het leven wel degelijk doorgaat, dat onze harten blijven kloppen en ons bloed blijft stromen. Zwart is haast altijd een uitstekende keuze, al moet je even overleggen bij de optie zwart all over. Roze is bijzonder, en ondanks Barbie een kleur met pit en persoonlijkheid. Blauw is rustig, maar helemaal navy kan verrassend zijn. Toen ik mijn dochter ooit ging ophalen in de kleuterklas, in een donkerblauwe trui en broek, vroeg een klasgenootje of ik 'van de politie' was. Je moet het kunnen incasseren hé. Met bruin zou ik niet overdrijven. Beetje somber en winters voor de lente. Tenzij het jouw kleur is uiteraard, dan zou ik alle registers opengooien. 

 

5. In lastige tijden draag ik graag goeie kleren. Geen vodden, geen kamerjassen en zéker geen sloffen, maar iets met vorm en een paar behoorlijke schoenen. Het geeft me het gevoel dat ik niet toegeef aan de ellende, miserie, coronacrisis of wat het ook is dat op mijn pad komt. In echte kleren ben ik wakker, en klaar voor de strijd. 

 

6. Sportoutfitjes zijn heel goed, slonspakken zijn deprimerend. Denk aan uitgerekte leggings, duizendmaal gewassen T-shirts, gerimpelde korte broeken, polyester broeken, joggingpakken uit de vorige eeuw, domme pulletjes en alles waar je achterwerk heel duidelijk door schijnt. Uh! Kleren die versleten of kapot zijn, hoe innig de liefde ook, mogen weg. 

 

7. Opgelet met papkleuren (beige, greige, abrikoos, huidskleur, puddinggeel, grijsgroen). Idem met jersey en kleren met veel elastieken. Je kan het proberen maar ze flatteren zelden en ze zorgen niet voor pit.

 

8. Wat internet betreft, bestel iets waarvan je weet dat het je staat. Ik heb inmiddels niet onaardig wat exotische jurken met Chinese kraagjes, uitbundige motieven en vlindermouwen. Zeker niet slecht. Maar niks voor mij. Op die websites zagen de jurken er natuurlijk fan!tas!tisch uit. Maar zodra ik ze paste wist ik het: die jurk en ik, dat is niet wederzijds. Helaas. Zo jammer, maar soms moet je 't gewoon loslaten. 

 

x Els

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.