Winterhuid tips

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 13:53

Eens oktober voorbij is het weer zover, dan is het weer tijd voor mijn winterhuid. Het laatste beetje kleur verdwijnt als sneeuw voor de zon, en in de plaats komt een kurkdroog wintervel dat protesteert tegen wol, sokken en verwarming. Begin november nog maar en de huidirritaties komen weer hun opwachting maken. Die mooie kasjmier trui had ik niet met alleen maar een T-shirt mogen dragen. Ik weer het, been there, het kan dus echt niet. 

 

De hele zomer nergens last van gehad, en nu kan ik weer smeren. En daar hou ik niet erg van. Hele rijke (en vette) crèmes zijn blijkbaar verplicht voor mensen met mijn soort huid. Maar ik vind ze niet comfortabel, en bovendien kriebelen ze op de stukjes huid die echt geïrriteerd zijn. Alles met aloë doet het op dat punt beter. Ik gebruik al jaren dezelfde aloë aftersun van Clinique, werkt perfect. Maar smeren of niet, voor een rustig velletje zal het wel weer wachten zijn tot de lente. 

 

Sinds ik aan de slag ben met de zachte stofjes van Winterblossom hoor ik meer mensen met zulke klachten. Vaak zijn producten de boosdoener. Haarverf, mousse, spulletjes voor in het bad, maar ook allerlei producten om mee te wassen of poetsen zorgen voor onheil. Een probleem, want je vindt niet zomaar een vervanging met hetzelfde resultaat. Bovendien kan het erg lang zoeken zijn voor je weet welk product voor trouble zorgt. Plus, zo'n reactie op je huid kan heel heftig zijn. Er is zelden een pasklare oplossing, en mensen zijn er doorgaans compleet ondersteboven van. 

 

Tip: luister niet teveel naar reclameriedeltjes. Ik reageer heel allergisch op spullen van Nivea en Zwitsal. Het is niet omdat een bepaald merk producten maakt voor baby's dat alles oké is. Klassiekers zijn ook niet altijd onschuldig. Beter zijn zachte, neutrale producten zonder agressieve ingrediënten. Allerlei leukigheden zoals badschuim, bruisballen, zeepjes in de vorm van cupcakes, lak, plak en geparfumeerde crèmes hou ik zoveel mogelijk buiten de deur. Nog een tip: het zalfje uit de apotheek Homeoplasmine werkt goed, tegen irritatie door wol en tegen extreem droge huid. Ook een bad met een kopje zeezout is top, op voorwaarde dat je er niks anders bijgooit, en naderhand niet smeert met allerlei crèmes. En brandnetelthee, smaakt beter dan het klinkt. santé. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.