Ons verhaal begint drie jaar geleden, toen we zaten te broeden op een comfy kledingmerk. Ik hou veel van kleren die iets weg hebben van pyjama's, zij het dan in luxueuze stoffen en mooie, diepe en rijke kleuren. We dachten aan zacht, comfortabel, stylish en passend bij alles, hoe leuk zou dat zijn?

 

Zo ontstond Winterblossom soft collection, een collectie van zachte kleren, voor mensen met een gevoelig huidje en - sure - een onberispelijke smaak.

 

Ik spendeer heel wat tijd aan het zoeken naar kleren die zacht zijn. Kriebelende truitjes, stugge stoffen, scherpe etiketjes, knellende elastieken en ander onheil bezorgen me de nodige last, niet zelden krijg ik er ook een geïrriteerde huid van. Wie net als ik af en toe gevoelig reageert, weet dat zulke problemen tricky zijn. Vaak duurt het weken, soms zelfs maanden vooraleer je huid weer hersteld is. Ook zonder zichtbare schade zijn pijnlijke kleren vreselijk. 

 

Tegelijk ben ik dol op pasvorm, mooie materialen en goeie kleuren. Ik hou van de manier waarop kleren mensen omarmen, en van de persoonlijke geschiedenis die je soms met kleren hebt. Hoe een stuk voelt en valt vind ik heel belangrijk, stijl is iets persoonlijks en gaat heel diep.

 

Wanneer we stukken en stoffen uitzoeken voor onze collectie, letten we heel goed op de details. Zijn de naden mooi afgewerkt? Valt een halslijn elegant? Voelt een stof als een streling en oogt ze mooi? Is het een kleur die je altijd al wilde hebben? Als het antwoord ja is, komt het stuk in onze collectie.

 

Tot snel op onze blog en in onze webshop,

Els Fiers

x