Wanneer je verdwijnt in wat je draagt

Gepubliceerd op 29 januari 2019 11:10

Ik heb het met niet onaardig wat kleren, jurken met patronen, grote sjaals, zware bottines, bloesjes met bloemetjes. Zodra ik ze aantrek, nemen ze het over. Ik word één en al sjaal, decoratie of schoen, en wat nog rest van mezelf gaat langzaam in rook op. 

Een kledingstuk is niet alleen een fysiek gegeven, het is ook een idee. We kopen en dragen allen ideeën, en die passen al dan niet bij het idee van onszelf. 

Meestal weet ik in de winkel al dat het noppes is, maar toch koop ik soms een verdwijnjurk. Nu en dan draag ik er zelfs eentje, stilletjes hopend dat alleen ik het probleem opmerk.

Op zich is het wel grappig natuurlijk, zo'n invisibility cloak, maar op termijn is het een luizige investering. Het kledingstuk deugt niet, en vroeg of laat moet je het toegeven. 

Gaandeweg kreeg ik de indruk dat mijn vestimentaire blunders zich altijd in dezelfde sfeer bevonden. Ik hou veel van kleur en bijzondere prints maar...in werkelijkheid draag ik liever iets dat rustiger oogt. 

Dat weet ik nu dus, en de blunders zijn stilaan de wereld uit. Kijk (naar je verdwijnkleren) en leer, het zal vrucht afwerpen... liefs, Pink Winterblossom


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.