Wat bij wat?

Gepubliceerd op 13 januari 2019 14:37

Kleren zijn leuk, maar combineren is dat soms minder. Bij die donkere rok vind je geen leuke trui, dat velvet bloesje blijft ongedragen in de kast, en om de een of andere reden past die geweldige trenchcoat nergens bij, en hang je 'm dus elke keer weer terug. Vaak ben je geneigd kleuren te doen matchen, of op zoek te gaan naar passende lengtes, zoals een kort truitje op een high waisted broek. Maar op die manier blijven kleren soms ongebruikt. Pogingen om dingen bij elkaar te zoeken lopen op niets uit, en ook in winkels vind je uiteindelijk niets dat echt bij een kledingstuk past. Jammer. Maar niet onoverkomelijk.

Eenvoud siert, en dat is met kleren al niet minder. Ik hou veel van mixen met pretentieloze kleren, een goeie jeans met een simpel T-shirt, een zijden rok met een franjeloos zwart truitje, een opvallend jasje met een oude spijkerboek. Eén bijzonder en één casual stuk, het levert vrijwel altijd een goeie match op, en je ziet er nooit uit alsof je uren voor de spiegel hebt gestaan. In de winter kom je al een heel eind met een vierkante trui in een licht maar degelijk materiaal, in de zomer kan je zowat alles aan met een wit, grijs, of zwart T-shirt erbij. 

En soms - wat ik eigenlijk het leukste vind - moet je gewoon met opzet een beetje schuren. Gewoon omdat dat matchen eigenlijk niet per se hoeft, en je weleens bij fantastische combinaties uitkomt wanneer je juist géén moeite doet. Moeiteloosheid is een geweldig concept, en meer dan eens vind je daar wat je al zo lang zocht. x Pink Winterblossom


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.